Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ – ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!!!

17 ΝΟΕΜΒΡΗ 2013 – Προβολή του Ντοκιμαντέρ “Ιστορίες..για ακραίους.”

Σημ.: Το παρακάτω κείμενο μοιράστηκε στην εκδήλωση που έγινε στις 17 Νοέμβρη.

Ένα ντοκιμαντέρ για τη θεωρία των δύο άκρων και λοιπές θεωρίες για ακραίους.

  Βασίστηκε σε μεγάλο μέρος στην μπροσούρα “ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ – οι ρίζες των φασιστικών μορφωμάτων στην ελλάδα και η αντιμετώπισή τους σήμερα”, της “AntifaSalonika – Συνέλευση ενάντια στον εθνικισμό και τον κοινωνικό εκφασισμό”, που δραστηριοποιείται στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

 Λίγα λόγια από εμάς

  Τα τελευταία χρόνια κ ειδικότερα με την οικονομική κρίση, εντάθηκε το φαινόμενο του φασισμού απ’ άκρη σ’ άκρη της χώρας με κυριότερο εκφραστή του τη νεοναζιστική χρυσή αυγή. Ως γνήσιο δεκανίκι του συστήματος απόλυτα απαραίτητο (ακόμη κ τώρα) για να στηρίζει την όποια κυβέρνηση και την αστική δημοκρατία, μόνο με τη βία πάνω στην πλάτη του λαού.

  Τα ξεκάθαρα αντιλαϊκά/αντικοινωνικά μέτρα που περνάνε διαρκώς δεν θα ‘ταν δυνατό αλλιώς να στηριχτούν χωρίς (έστω την άτυπη) αγαστή συνεργασία όλων των αντιδραστικών πολιτικών δυνάμεων του τόπου απ’ την άκρα δεξιά μέχρι και την κεντροαριστερά.

  Η συγκυβέρνηση λοιπόν Σαμαρά-Βενιζέλου (πλέον) στην προσπάθεια της να επιβιώσει για να περνάει διαρκώς “νέα μέτρα”, επαναφέρει με κάθε ευκαιρία την διόλου νέα (όπως λέει κ το ντοκιμαντέρ) “θεωρία των δύο άκρων”. Απ’ τη μια το ακροδεξιό άκρο των νεοναζί/δολοφόνων της Χ.Α. και απ’ την άλλη  το “ακροαριστερό άκρο” των αγωνιζόμενων/αντιστεκόμενων ανθρώπων, στη λαίλαπα του καπιταλισμού.

  Αυτή είναι διαχρονικά μια μέθοδος του συστήματος με σκοπό να συσπειρώσει τον κόσμο στο “συνετό” κέντρο (βλ. αστική δημοκρατία). Έτσι εμφανίζεται ως ο μοναδικός εγγυητής της κοινωνικής ειρήνης, διατηρώντας έτσι το μονοπώλιο της ΒΙΑΣ.

  Και στη μέση το κέντρο, η κυβέρνηση που προάγει στους φιλήσυχους αστούς/νοικοκυραίους την τάξη και την ασφάλεια, τη σταθερότητα και την περιβόητη ανάπτυξη των success story”.

  Για μας τα πράματα είναι ξεκάθαρα όσο ποτέ άλλοτε. Όσο και οι ταξικοί μας εχθροί, άλλωστε.

  Είμαστε με τον κόσμο της Αλληλεγγύης, της Αντίστασης και της Αξιοπρέπειας που παλεύει από κάθε μετερίζι για την καταστροφή του υπάρχοντος και τη δημιουργία μιας άλλης κοινωνίας βασισμένης στην Ισότητα, την Αλληλεγγύη και την Ελευθερία.

 Κόντρα και ενάντια σε κάθε μορφής εξουσία, μόνοι μας και ισότιμα, χωρίς ειδικούς και ιθύνοντες.

 Όσοι στέκονται ενάντια στα παραπάνω και είναι με τον κόσμο του κέρδους και της ιδιοτέλειας είναι εχθροί της τάξης μας και θα μας βρουν απέναντι τους.

 για την Κοινωνική Χειραφέτηση και την Ταξική Αντεπίθεση