Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ – ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!!!

Σπάρτη: Απολογιστικό κείμενο για το Αντιφασιστικό Φεστιβάλ Αντίστασης και Αλληλεγγύης

Με επιτυχία και με μεγάλη προσέλευση κόσμου ολοκληρώθηκε το Αντιφασιστικό Φεστιβάλ Αντίστασης και Αλληλεγγύης που έγινε στη Σπάρτη την Παρασκευή 19 Σεπτέμβρη 2014.

Το φεστιβάλ ξεκίνησε η θεατρική ομάδα «Ο Κανένας» παρουσιάζοντας ένα παραμύθι για μικρούς και μεγάλους «Το Κομμάτι που λείπει συναντά το μεγάλο Ο», ακολούθησε η προβολή του ντοκιμαντέρ «Future Suspended» και ολοκληρώθηκε με τη συναυλία στην οποία συμμετείχαν οι Αστείοι Αστοί (Αθήνα), Amdo Verse (Σπάρτη) και Monkey Man Cdj Reeko (Μονεμβασιά /Αθήνα).

Υπήρχαν πάγκοι με ενημερωτικό έντυπο υλικό για το αυτοδιαχειριζόμενο εργοστάσιο της ΒΙΟΜΕ και τις 595 αγωνιζόμενες καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ.

Λειτουργούσε βιβλιοπωλείο με εκδόσεις του Αναρχικού/Αντιεξουσιαστικού χώρου καθώς και διάφορα έντυπα από συλλογικότητες και η εφημερίδα Άπατρις.

Αρκετός κόσμος που συμμετείχε στο Φεστιβάλ ενδιαφέρθηκε για το Κοινωνικό Ιατρείο-Φαρμακείο Σπάρτης, ενώ συνεισέφερε και φάρμακα.

Επίσης μεγάλη ανταπόκριση υπήρξε και στο κάλεσμα που είχαμε κάνει για συλλογή ρούχων/τροφίμων για συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Κλείνοντας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους, συντρόφους κ φίλους, συμμετείχαν/στήριξαν το Φεστιβάλ απ’ την αρχή μέχρι το τέλος. Ειδικότερα τους συντρόφους που ήρθαν και στήριξαν από γύρω περιοχές.

Ένα μεγάλο μπράβο και στη νεολαία της πόλης που δεν δίστασε να έλθει, κόντρα στο ρεύμα των καιρών που ζούμε και στην γενικότερη αποχαύνωση που επικρατεί στην πόλη.

Τίποτα όμως δεν αρχίζει και δεν τελειώνει με ένα Φεστιβάλ.

Ο Αγώνας συνεχίζεται μέχρι την οριστική ανατροπή αυτού του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος και την εγκαθίδρυση μιας νέας κοινωνίας βασισμένης στις αρχές τις Ισότητας, της Ελευθερίας και της Αλληλεγγύης.

  Ραντεβού στους Δρόμους..

 Αυτοοργανωμένη Συλλογικότητα Νισάφι