Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ – ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!!!

Η ΧΟΥΝΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ 73′…

Τα ξημερώματα της 21ης Απριλίου του 1967 η δικτατορία του Παπαδόπουλου και του Ιωαννίδη γίνετε πραγματικότητα, ο στρατός βρίσκεται στους δρόμους και οι πραξικοπηματίες έχουν την εξουσία. Στα χρόνια που ακολούθησαν ο λαός πέρασε μια από τις πιο δύσκολες στιγμές της σύγχρονης ιστορίας, με εξορίες ,τρομοκρατία ,βασανισμούς και άλλα εγκλήματα κατά των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αυτό ήταν και το πραγματικό πρόσωπο της χούντας η οποία καταχρέωσε τα ελληνικά ταμία, τροποποίησε το σύνταγμα με νόμους ευνοϊκούς για τα συμφέροντα των ίδιων και του κεφαλαίου (Βαρδινογιάννης, Λάτσης, Ωνάσης) και εδραίωσε το ρουσφέτι.

Αν και όλα αυτά θα έπρεπε να θυμίζουν εικόνες από το παρελθόν, 46 χρόνια μετά ζούμε ένα νέο είδος χούντας πίσω από τον βολικό μανδύα της δημοκρατίας. Η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ με την βοήθεια των νεοναζιστικών σκυλιών της Χρυσής Αυγής έχουν βάλει στόχο να να αποκαταστήσουν την “νομιμότητα” με κάθε κόστος.

Η κρατική εξουσία σε ένα ντελίριο καταστολής και επίδειξης δύναμης στις 11 του Απρίλη διακόπτει την παροχή διαδικτύου σε όλη την πολυτεχνειούπολη και τα μέσα αντιπληροφόρησης Athens Indymedia και οι Ραδιοζώνες Ανατρεπτικής Έκφρασης (98FM) σταματήσαν να εκπέμπουν. Όλα αυτά με την συμμετοχή φυσικά του Σίμου Σιμόπουλου , πρύτανη του Πολυτεχνείου . Το Athens Indymedia και οι 98FMαποτελούν ένα από τα σημαντικότερα μέσα ελεύθερης διακίνησης ιδεών την τελευταία δεκαετία και τα τελευταία 4 χρόνια έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στις απεργιακές κινητοποιήσεις κατά των μνημονιακών μέτρων.

Η αποκατάσταση της “νομιμότητας” όμως δεν σταματά εκεί , καθημερινά γινόμαστε θύματα της κρατικής βίας μιας εκφασισμένης κοινωνίας. Οι αμέτρητες επιθέσεις σε οικονομικούς μετανάστες (με αποκορύφωμα τα γεγονότα στην Μανωλάδα ), ρομά και άλλες κοινωνικές ομάδες , η κοινωνική ανοχή και η αποδοχή φασιστικών μορφωμάτων , οι μισθοί πείνας και η κατάλυση όλων των εργασιακών δικαιωμάτων , η αυξανόμενη αστυνόμευση και η δημιουργία νέων κατασταλτικών μονάδων “προστασίας του πολίτη” καθώς και τα πρόσφατα γεγονότα στην Χαλκιδική οπού δυο συμπολίτες μας συνελήφθησαν, και τελικά προφυλακίσθηκαν, τα ξημερώματα με τους αγωνιστές της “νομιμότητας” να παραβιάζουν τις πόρτες των σπιτιών τους με λοστούς!

Όλα αυτά τα γεγονότα συνθέτουν μια εικόνα της καθημερινότητας μας που είμαστε αποφασισμένοι να την ανατρέψουμε. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα των κατοίκων της Χαλκιδικής , στην επαναλειτουργία του Athens Indymedia και του 98FM.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤHENS INDYMEDIA ΚΑΙ ΤΟΝ 98 FM

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι Σπάρτης

Πηγή:http://stekispartis.wordpress.com/2013/04/20/μοίρασμα-κειμένου-στην-σπάρτη-204/