Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ – ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!!!

Ελεύθερος ο Κώστας Σακκάς

Εκδικάστηκε στο Συμβούλιο Εφετών, η αίτηση αποφυλάκισης του Κώστα Σακκά, ο οποίος αφήνεται ελεύθερος με εγγύηση 30.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται πως ο Κώστας Σακκάς παρέμενε προφυλακισμένος χωρίς δίκη πάνω από 30 μήνες, ενώ έμπαινε στην 38η ημέρα απεργίας πείνας.

Ο κατηγορούμενος για υποθέσεις που αφορούν τη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, αφήνεται ελεύθερος με τους εξής περιοριστικούς όρους:

χρηματική εγγύηση 30.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, απαγόρευση μετακίνησης εκτός του νομού Αττικής, υποχρεωτική εμφάνιση κάθε Δευτέρα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, υποχρεωτική διαμονή στην οικία που έχει δηλώσει ως κατοικία του, απαγόρευση οποιασδήποτε επαφής και επικοινωνίας με συγκατηγορουμένους του στην υπόθεση της οργάνωσης «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς».

Στο πλευρό του Κώστα Σακκά είχαν ταχθεί δεκάδες πανεπιστημιακοί, καλλιτέχνες, νομικοί, δημοσιογράφοι, γιατροί, εκπαιδευτικοί, συνταξιούχοι και πρώην κρατούμενοι. Μάλιστα,κ είχαν προειδοποιήσει πως, αν η απόφαση του Συμβουλίου Εφετών επί του αιτήματος αποφυλάκισης ήταν αρνητική (ή αν υπήρχε νέα αναβολή), θα προχωρούσαν άμεσα σε απεργία πείνας μπροστά από τα Προπύλαια.

Οριακή η κατάσταση της υγείας του

Η απεργία πείνας που έκανε ο Κώστας Σακκάς, έφτασε την κατάσταση της υγείας του σε οριακά επίπεδα.

Ο γιατρός Θανάσης Καραμπέλης είχε προειδοποιήσει:

«Ο Κ. Σακκάς, βρίσκεται στην τελική φάση της απεργίας πείνας. Έχει χάσει 16 κιλά, δηλαδή το 20% του σωματικού του βάρους. Εγώ προσωπικά δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο στην Ελλάδα. Είναι αποφασισμένος αφενός και αφετέρου υπάρχει ένας τεράστιος κίνδυνος. Ανά πάσα στιγμή κινδυνεύει από κολπική μαρμαρυγή, η καρδιά του αποδομείται. Κινδυνεύει ακόμα από τύφλωση, νεφρική και ηπατική ανεπάρκεια. Οι συνέπειες είναι μη αναστρέψιμες».

Πηγή : http://sxoliastesxwrissynora.wordpress.com/2013/07/11/ελεύθερος-ο-κώστας-σακκάς/