Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ – ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!!!

Σπάρτη: 26 Νοέμβρη 2017 – Τιμή στους 118 Εκτελεσθέντες Αγωνιστές

Υπάρχει και κυκλοφορεί στην πόλη η επικίνδυνη άποψη ότι τους 118 τους εκτέλεσαν επειδή οι αντάρτες του ΕΛΑΣ έστησαν ενέδρα στο Μονοδέντρι και χτύπησαν με πολυβόλα, φάλαγγα αυτοκινήτων που μετέφερε Γερμανούς στρατιώτες, εξοντώνοντας περίπου 30 από αυτούς (οι αριθμοί ποικίλλουν από μαρτυρία σε μαρτυρία).

Μάλλον στο μυαλό (?!) αυτών, που πιστεύουν τούτα τα αφηγήματα, επικρατεί η εκδοχή της ιστορίας, ότι τα 450 άτομα που είχαν συλλάβει οι ναζί καθ’ υπόδειξη των  ντόπιων κωλαούζων τους (βλ. χίτες κ ταγματασφαλιτες) 1 μήνα νωρίτερα
(23 Οκτώβρη 1943) θα τα έστελναν «χριστουγεννιάτικη εκδρομή» στη δυτική
Ευρώπη, με μια ενδιάμεση στάση στις φυλακές της Τρίπολης.

Οι ντόπιοι συνεργάτες των ναζί δεν τιμωρήθηκαν πότε για το αίμα που χύθηκε με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα το Λεωνίδα Βρεττάκο (διοικητή του Τάγματος Ασφαλείας «Λεωνίδας» στη Λακωνία), που μετά τα Δεκεμβριανά βρέθηκε να είναι “εκπρόσωπος του ελληνικού λαού” στο κοινοβούλιο.

Στο σήμερα, τα αποτελέσματα τα βλέπουμε όταν οι πολιτικοί απόγονοι τους, οι νεοναζί της τοπικής συμμορίας (βλ. χρυσή αυγή), βρωμίζουν κάθε τόσο τους τοίχους της πόλης, αποδεικνύοντας ξεκάθαρα την ιδεολογία τους. Επιπλέον, σήμερα, ανήμερα της επετείου της 26ης Νοέμβρη με περίσσιο θράσος «γιορτάζουν» τα 3 χρόνια λειτουργίας της τοπικής γιάφκας τους.

Υ.Γ. σήμερα η πόλη “γιορτάζει” τον Νίκωνα τον πολιούχο της, που όπως μας πληροφορεί σχετικά το site των σπαρτιατών ανταποκριτών του θεού των χριστιανών: ..στη Σπάρτη ο Όσιος ανέπτυξε αξιόλογη δράση – ενώ την απήλλαξε και από τη μάστιγα των Ισραηλιτών, που με την άσχημη διαγωγή τους επηρέαζαν τον πληθυσμό και αποτελούσαν εμπόδιο στην ηθικοπλαστική προσπάθειά του”.

 _Καμιά εντύπωση ΔΕΝ μας προκαλεί η ταύτιση των απόψεων. _

Αντιφασίστες – Αντιφασίστριες από Σπάρτη

Αφίσες απέναντι απ’ τα γραφεία της τοπικής Χ.Α.
Αντίφα παρέμβαση στην οδό Λεωνίδου