Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ – ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!!!

Σκάλα: Απεργία και Διαδήλωση των μεταναστών εργατών γης

Skala1
Από την Πέμπτη 4 Ιούλη οι μετανάστες εργάτες γης στη Σκάλα Λακωνίας κάνουν Απεργία με κύρια αιτήματα την παύση των διώξεων/παρενοχλήσεων από την τοπική αστυνομία και την καταβολή των χρημάτων που τους χρωστάνε οι τοπικοί εργοδότες τους. Η Απεργία που συνεχίζεται έχει καθολική σχεδόν συμμετοχή τόσο μέσα στη Σκάλα, όσο και στις γύρω περιοχές.

Την Κυριακή 6/7, οι εργάτες στην πλειοψηφία τους Πακιστανοί κ Μπαγκλατεσιανοί πραγματοποίησαν στις 6.30 το απόγευμα, συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία δημαρχείου στο κέντρο της Σκάλας. Εκεί, για περίπου μιάμιση ώρα από τους 500 περίπου συγκεντρωμένους μετανάστες, ακούστηκαν καταγγελίες για ρατσιστική/φασιστική συμπεριφορά, όχι μόνο από τη μεριά της τοπικής αστυνομίας με εφόδους στα σπίτια (καταλύματα), αλλά και από τη μεριά του δημάρχου. Επιπλέον καταγγέλθηκαν για κακομεταχείριση και μη καταβολή δεδουλευμένων συγκεκριμένα αφεντικά, ιδιοκτήτες χωραφιών ή αφεντικά συνεργείων περισυλλογής των προϊόντων (κυρίως πορτοκαλιών αυτή την εποχή).

Γύρω στις 8 ξεκίνησε πορεία προς το τοπικό αστυνομικό τμήμα, διασχίζοντας κεντρικούς δρόμους της πόλης, φωνάζοντας συνθήματα με δυναμικό παλμό. Η πορεία σταμάτησε γύρω στα 100 μέτρα πριν το ΑΤ και ακολούθησε για περίπου 2 ώρες καθιστική διαμαρτυρία.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της πορείας φωνάζονταν συνθήματα τόσο στα ελληνικά, όσο και στις γλώσσες των μεταναστών.

Αξίζει να σημειωθεί εδώ η εντελώς απαράδεκτη συμπεριφορά του δημάρχου Γιάννη Γρυπιώτη, που με την κουτσαβακίστικη στάση του, έξω από το αστυνομικό τμήμα, δυναμίτιζε την καθόλα ειρηνική διαμαρτυρία των μεταναστών. Στην αρχή προσπάθησε να επιτεθεί στην πορεία κραυγάζοντας, έπειτα προκαλούσε τους μετανάστες να επιτεθούν στο τμήμα (στην προσπάθεια του να αποσοβήσει τις δικές του ευθύνες για την κατάσταση καθώς και για να εμφανιστούν οι μετανάστες σαν τους κακούς της υπόθεσης) και τελικα καλούσε την αστυνομία να τους συλλάβει όλους (τους μετανάστες) αφού είναι “παράνομοι”.

Όσο διαρκούσε η συγκέντρωση, κάλεσε διάφορους κολαούζους του, ορισμένοι εξ’ αυτών προσπάθησαν ανεπιτυχώς να στήσουν αντισυγκέντρωση με σκοπό να επιτεθούν στους διαδηλωτές. Μάλιστα, η θλιβερή κουστωδία του δημάρχου φάνηκε να διαφωνεί ως προς την στάση που πρέπει να κρατήσουν, αφού μερικοί εξ αυτών χάνουν λεφτά κατά την διάρκεια της απεργίας των μεταναστών. Η παραστασή του δημάρχου ολοκληρώθηκε όταν επιτέθηκε φραστικά, τόσο ο ίδιος όσο και ο όχλος (γύρω στα 20 άτομα) που κατάφερε να μαζέψει, σε αντιπροσωπεία των μεταναστών και σε αλληλέγγυα δικηγόρο κατά την έξοδό τους από το τοπικό Α.Τ., όπου είχαν πάει να καταγγείλουν τα ρατσιστικά/φασιστικά συμβάντα.

Οργανωμένη παρουσία νεοναζί/χρυσαυγιτών της τοπικής οργάνωσης δεν υπήρξε. Ενώ ένας που πέρασε (υποψήφιος στις περιφερειακές εκλογές), όταν η διαμαρτυρία είχε ήδη πάρει το δρόμο της επιστροφής προς την κεντρική πλατεία και τη διάλυσή της εκεί, χώθηκε σε ένα στενό και εξαφανίστηκε στην τρύπα του.

Σαν συλλογικότητα στεκόμαστε Αλληλέγγυοι στο δίκαιο Αγώνα
των μεταναστών εργατών γης.

ΕΡΓΑΤΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΙ

ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ

Υ.Γ. οι ντόπιοι εργάτες, καταπιεζόμενοι, προλετάριοι, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, ήταν απόντες από όλη την διάρκεια της συγκέντρωσης – πορείας και περιορίστηκαν σε ρόλους θεατή, φωτογράφου, περίεργου παρατηρητή.

 

Skala3

skala4

 

 

Skala2

Ομιλία από την απεργιακή συγκέντρωση της Κυριακής στο δημαρχείο Σκάλας.

Συγκλονιστικές μαρτυρίες των εργατών γης.

Διαρκής ενημέρωση για την εξέλιξη της Απεργίας.