Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ – ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!!!

Δευτέρα 4 Αυγούστου, Συναυλία/Διαμαρτυρία στην παραλία Καμάρες στο Σκουτάρι Μάνης

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΓΗ Κ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ

pano11καμαρες

 

 

 

 

 

Έξι λόγοι και ένα αυτονόητο.

Πρόσκληση σε συναυλία!

Τη Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014, στις 20.00, σας προσκαλούμε στη συναυλία διαμαρτυρίας που διοργανώνουμε στην παραλία Καμάρες στο Σκουτάρι Μάνης.

Διαμαρτυρόμαστε για τη λεηλασία της γης και του αέρα, για την αρπαγή του νερού, για το ξεπούλημα των ακτών, για την καταστροφή της θάλασσας στο βωμό της απληστίας και της συσσώρευσης πλούτου.
Ο πλανήτης και η φύση δεν είναι “φυσικοί πόροι” για την κερδοσκοπική ανάπτυξη όποιο χρώμα κι αν έχει (πράσινο, κόκκινο, κίτρινο, μπλε). Δεν είναι η κληρονομιά που αποκτήσαμε από τους προγόνους μας, είναι το δάνειο που επιπόλαια αρπάζουμε από τις επόμενες γενιές, από τα παιδιά μας. Δεν παλεύουμε για καμιά βιώσιμη ανάπτυξη στον κυρίαρχο πολιτισμό του κέρδους και της εκμετάλλευσης. Παλεύουμε για την αρμονική συνύπαρξη ανθρώπου και φύσης. Θέλουμε οι τοπικές κοινωνίες να συμβιώνουν τρυγώντας συνετά τις πηγές ζωής, τους καρπούς της γης και της θάλασσας.

Παλεύουμε, όπως πάντοτε, για τον πολιτισμό της συνεργασίας και της αλληλεγγύης για όλους.

Σας προσκαλούμε σε μια συναυλία διαμαρτυρίας για 6 λόγους:
1. ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των ακτών που από δημόσιος χώρος για όλους, γίνονται παραλίες εμπορεύματος για την κερδοσκοπία τουριστικών επιχειρήσεων.
2. ενάντια στην καταστροφή των χημικών της Συρίας στη θάλασσα της Μεσογείου, στη μετατροπή της θάλασσάς μας σε εργαστήριο απόρριψης τοξικών πολέμου, σε ορυχείο εξόρυξης πετρελαίων ειρήνης, σε λεκάνη πυρηνικών εργοστασίων για περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια.
3. ενάντια στον εφιάλτη των μεταλλαγμένων και τον πόλεμο που έχουν εξαπολύσει οι κυρίαρχοι για τον έλεγχο της τροφής στον πλανήτη, για την εισαγωγή της διατροφής μας στα χρηματιστήρια των εταιριών της απληστίας.
4. ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού, της πηγής ζωής για τον πολιτισμό μας, για τα σπίτια μας και τη γη μας.
5. ενάντια στην κατάληψη των βουνοκορφών μας από τις Ανανεώσιμες Πηγές κέρδους που θέλουν να ηλεκτροδοτήσουν βιομηχανίες αρπαγής και εκμετάλλευσης.
6. ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στα βουνά της Χαλκιδικής που δηλητηριάζει δάση και νερά, εκτοπίζει κοινότητες, καταστρέφει γη, αέρα και θάλασσα.

Βαδίζουμε στον αιώνα που θέλουν να ξεχάσουμε το αυτονόητο:
ότι η γη, το νερό, η θάλασσα, ο άνεμος, η φύση είναι ζωντανά, είναι ελεύθερα για όλους μας.

Δεν θα ζήσουμε εμείς τον εφιάλτη που μας ετοιμάζουν.

Η αντίσταση και η συνεργασία μας θα γίνει ο δικός τους εφιάλτης.

Στη συναυλία, δίπλα στη θάλασσα με φαγητό και ποτό, θα παρακολουθήσουμε τα μουσικά συγκροτήματα LOVITURA, PROPABANDA, φίλους μουσικούς καθώς και τη μουσικοθεατρική παράσταση “Οδός Μελωδίας” από το θεατρικό σχήμα “Λυκοτσαρδά”. Θα υπάρχουν σημεία ενημέρωσης για τον αγώνα στις Σκουριές, για την αυτοδιαχειριζόμενη ΒΙΟΜΕ, για τις απολυμένες καθαρίστριες, για την εξουδετέρωση των χημικών του πολέμου, για την ιδιωτικοποίηση του νερού, για τα γενετικά τροποποιημένα, για τις ανεμογεννήτριες στη Μάνη.

Ας ανταμώσουμε τις αγωνίες και τους αγώνες μας,
ας μοιραστούμε τα «όχι» και τα «ναι» μας
σε μια συναυλία για 6 λόγους και 1 αυτονόητο!

για την κοινωνική αυτοάμυνα
Πρωτοβουλία Λακωνίας

Δείτε και διαδώστε τον ακόλουθο σύνδεσμο της εκδήλωσης:
https://www.facebook.com/events/1445634259036178/?fref=ts