Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ – ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!!!

Σπάρτη: Η 1η Μάη δεν είναι αργία είναι Απεργία

1η_μαηΗ 1η Μάη είναι η Απεργία της Εργατικής Πρωτομαγιάς. Την «γιορτάζουμε» κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο επειδή στο Σικάγο το 1886, οι αντίστοιχοι «κουκουλοφόροι, προβοκάτορες, πράκτορες, ακατανόητοι» εκείνης της εποχής, δηλαδή οι εργάτες Αναρχικοί, έδωσαν τη ζωή τους με κεντρικό αίτημα την 8ωρη εργάσιμη ημέρα και με όραμα την Κοινωνική Επανάσταση.

Αναμεταξύ τους τότε, υπήρχαν σοβαρές διαφωνίες σχετικά με το κατά πόσο ένα αίτημα θα ταίριαζε στον αγώνα τους ενάντια στα αφεντικά. Ο συνδυασμός εκείνου του αιτήματος και του οράματος για μια άλλη κοινωνία, είναι που δίνει νόημα ακόμα και σήμερα σε εκείνον τον Αγώνα.

Δεν ξεχνάμε τον Αγώνα που έδωσαν οι εργάτες στην Αμερική, ούτε την εξέγερση των λιμενεργατών της Καλαμάτας το 1934, ούτε τον ματωμένο Μάη των καπνεργατών του 1936 στη Θεσσαλονίκη, ούτε και τη θυσία των 200 κομμουνιστών στο σκοπευτήριο της Καισαριανής την Πρωτομαγιά του 1944.

Αυτοί οι φάροι στους Αγώνες της εργατικής τάξης αποτελούν και σήμερα έμπνευση για όλους μας, για τους νέους Αγώνες που έχουμε μπροστά μας, για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο και τη δημιουργία της αταξικής κοινωνίας με Ισότητα, Αλληλεγγύη και Ελευθερία.

Ταξική Πρωτομαγιά ενάντια σε Κράτος, Φασίστες και Αφεντικά.
Οργάνωση κ Αγώνας για την Αναρχία και τον Κομμουνισμό.

Αυτοοργανωμένη Συλλογικότητα Νισάφι, Μάης 2015

Μια σκέψη για “Σπάρτη: Η 1η Μάη δεν είναι αργία είναι Απεργία”

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.