Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ – ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!!!

ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ ΣΤΙΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΚΦΡΑΣΤΕΣ ΤΟΥΣ

Μέσα σε μια εβδομάδα δυναμικών κινητοποιήσεων των εργαζομένων, ενάντια στην πολιτική της μνημονιακής κυβέρνησης, που αλλάζει το τοπίο στις εργασιακές σχέσεις, δολοφονείται ένας νέος άνθρωπος. Ο Παύλος Φύσσας μουσικός, εργάτης και αντιφασίστας, πέφτει θύμα της μανίας ενός ατόμου του οποίου το χέρι οπλίζεται από το παρακράτος, το σκοτεινό πρόσωπο του Κράτους που εκφράζεται μέσα από την Χρυσή Αυγή.

Όσοι ψήφισαν Χρυσή Αυγή στις εκλογές θεώρησαν ότι έδειξαν την αντίδραση και την δυσαρέσκειά τους απέναντι σε ένα διεφθαρμένο σύστημα. Ότι φόβισαν τους πολιτικούς που οι ίδιοι αναδείκνυαν εδώ και πόσα χρόνια. Κανείς όμως δεν αναρωτιέται τι είναι τελικά η Χρυσή Αυγή. Πόσο αλήθεια νομίζεις ότι αντιδράς ή διαμαρτύρεσαι όταν προωθείς και αναδεικνύεις δολοφόνους; Όταν στηρίζεις αυτούς που οι ιδεολογικοί τους πρόγονοι αιματοκύλισαν την χώρα σου και όλη την Ευρώπη; Όταν η ιδεολογία τους στηρίζεται στο να χτυπούν οτιδήποτε διαφορετικό και ξένο που δεν είναι μόνο οι μετανάστες που φώναζες ότι σου παίρνουν την δουλειά (τώρα σου μένει η δουλειά αλλά με τα φθηνά μεροκάματα που έπαιρναν εκείνοι) αλλά ακόμα και Έλληνες, εργαζόμενους και μαθητές; Όταν ακόμα και οι εκδηλώσεις τους θυμίζουν ναζιστική τελετή ή κακόγουστη γιορτή που κάποτε και εσύ θα θεωρούσες ότι είναι γραφικότητες; Όταν καπηλεύονται την έννοια της πατρίδας προβάλλοντας τους εαυτούς του ως δήθεν πατριώτες; Όταν στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων συμμετείχαν σε κινήσεις καταστολής, βλ.χαλυβουργική, βλ.ότι δεν στήριξαν καμιά απεργία; Όταν αποδεδειγμένα υπηρετούν το μεγάλο κεφάλαιο, άλλωστε πολλοί από αυτούς δούλευαν και ως μπράβοι και πουλούσαν προστασία;

Ο αντιφασισμός για μας δεν είναι δουλειά κάποιον ειδικών αλλά δουλειά και ευθύνη όλων μας. Δεν περιμένουμε από κανένα νομικό πλαίσιο, από καμία απαγόρευση να δώσει λύση. Γνωρίζουμε ότι ούτε θέληση υπάρχει ενώ οι νόμοι τους, εκμεταλλευόμενοι την ανόητη θεωρία περί δύο άκρων, θα στραφούν τελικά ενάντια σε αυτούς πού πάντα έχουν ως στόχο, τον λαό και κάθε άνθρωπο που αγωνίζεται. Μόνη λύση η ενεργός συμμετοχή κάθε ανθρώπου με αξιοπρέπεια, μέσα από την οργάνωση και την σύνδεση του αντιφασιστικού αγώνα με τους ταξικούς και κοινωνικούς.

Ο Παύλος είναι ο γιός σου, ο γείτονας σου, ο καθηγητής σου, ο διπλανός σου, ο συμμαθητής σου, ο συναθλητής σου.

Ο φασισμός έρχεται αργά ή γρήγορα για όλους μας

 Αντιφασίστες/στριες Σπάρτης – antifaspartis@espiv.net

Το παραπάνω κείμενο μοιράστηκε σε αρκετά αντίτυπα το Σάββατο-21/9 το πρωί, στη λαϊκή και στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Σπάρτης.