Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ – ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!!!

Τρίπολη: Οδυσσέας Γιαννόπουλος, ένα ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς…

odysseas_giannopoulos2       odysseas_giannopoulos1

 

 

 

Ξημερώματα της 10ης Νοέμβρη του 2013 φεύγει για πάντα από κοντά μας ο σύντροφος και συναγωνιστής Οδυσσέας Γιαννόπουλος από την Τρίπολη σε ηλικία μόλις 62 ετών.

Τον Οδυσσέα τον ζήσαμε για λίγο (δυστυχώς) μέσα από τις συνελεύσεις για τη δημιουργία ενός ευρύτερου Παμπελοποννησιακού Αντιφασιστικού Μετώπου.

Όταν τον γνωρίσαμε μας έκανε την καλύτερη εντύπωση για την απλότητά του, τον άμεσο, μεστό και απλοϊκό λόγο που χρησιμοποιούσε στις παρεμβάσεις του, καθώς και για την αγωνία του για την ΕΝΟΤΗΤΑ όλων των ταξικών κινηματικών δυνάμεων με αντικαπιταλιστικό/αντιφασιστικό χαρακτήρα.

Στη μνήμη του λοιπόν σήμερα δημοσιοποιούμε ένα βίντεο που έφτιαξαν οι στενοί φίλοι κ σύντροφοι του από την Τρίπολη, καθώς και ένα κείμενο που είχε διαβάσει σε μία από τις συναντήσεις του Αντιφασιστικού Μετώπου στο Εργατικό Κέντρο της Τρίπολης.

Περισσότερες πληροφορίες από συναγωνιστές και φίλους του για τον Οδυσσέα.

Αναρχικοί/Αντιεξουσιαστές από Σπάρτη

* Λίγα λόγια για τον Οδυσσέα από συντρόφους/ισσες από Τρίπολη.

Έχουμε ένα χρόνο να δούμε τον Οδυσσέα Γιαννόπουλο.
Οι αποφάσεις για την εκτόπισή του Οδυσσέα από το καθεστώς της χούντας, ανανεώνονταν κάθε χρόνο γιατί όπως έγραφαν “παρέμενε λίαν επικίνδυνος για την Δημόσιαν Τάξιν και Εθνικήν Ασφάλειαν”.
Ίσως γι’ αυτό μας λείπει περισσότερο όσο απομακρύνεται η στιγμή που έφυγε από κοντά μας. Γιατί ξέρουμε ότι μέχρι να “φύγει”,παρέμενε το ίδιο “αμετανόητος”. Με καθαρό μυαλό , σεμνότητα, χαμόγελο και ειρωνία θα έφερνε κι άλλους ανθρώπους στους καθημερινούς ταξικούς αγώνες.Θα πολεμούσε τις κομματικές σκοπιμότητες και θα ‘βλεπε την ελπίδα στην αντιεξουσιαστική “διάθεση” των νέων παιδιών. Θα ήταν εκεί όταν χρειαζόταν και θα έφευγε μόνο “σηκωτός”.
Δεν μπορεί να την κοπάνισε.Δεν είναι απ’ αυτούς που το σκάνε. Προχθές ακόμη “τη βγήκε” μόνος του στους φουσκωτούς της Χ.Α. Θα είναι πάντα εκεί: στο δρόμο,στη πλατεία, στο στέκι. Σύντροφος για πάντα.

3 σκέψεις για “Τρίπολη: Οδυσσέας Γιαννόπουλος, ένα ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς…”

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.