Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ – ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!!!

Για την ημέρα της απεργίας, 20/2/2013

Απεργιακή Συγκέντρωση

Στις 11 το πρωί συγκεντρωθήκαμε στο Πάρκο του ΟΤΕ. Ο κόσμος δεν ήταν πολύς. Αποτελεί όμως το πλέον συνειδητοποιημένο κομμάτι της τάξης μας. Δεν τρέφει αυταπάτες ότι μία εικοσιτετράωρη απεργία αρκεί για να ανατρέψει την επίθεση του κράτους και των εργοδοτών. Δεν απογοητεύεται από τη μη επίτευξη άμεσων αποτελεσμάτων από τις προηγούμενες απεργιακές κινητοποιήσεις και δεν τις απαξιώνει. Δεν αναζητά διαφορετικού τύπου λύσεις εκτός των ταξικών αγώνων. Αντίθετα ,αψηφά τους εκβιασμούς της εργοδοσίας, την απώλεια του μεροκάματου και το λειψό μισθό στο τέλος του μήνα. Επιλέγει το δρόμο της  συλλογικής πάλης και δεν καταδέχεται να γίνει απεργοσπάστης.

20/2, Πάρκο ΟΤΕ, Σπάρτη
20/2, Πάρκο ΟΤΕ, Σπάρτη

Γι’  αυτούς που πιστεύουν ότι η απεργία δεν τους αφορά, ότι αυτοί θα τη βολέψουν με κάποιο τρόπο ή πιστεύουν ότι ως εδώ ήταν τα μέτρα , δεν υπάρχει παρακάτω, το μόνο που έχουμε να πούμε είναι ότι  σύντομα θα διαψευσθούν οικτρά. Η στάση της αδιαφορίας, της απαξίωσης του μέσου της απεργίας και  της αναζήτησης ατομικών λύσεων είναι επικίνδυνη  γιατί είναι αυτή που τρέφει το φασισμό.

Πορεία στο κέντρο της πόλης – Λαϊκή αγορά

Στη πορεία είχαμε μπροστάρηδες τους αγρότες –παραγωγούς της λαϊκής. Η πορεία κινήθηκε επί της Κων/νου Παλαιολόγου και έπειτα κατευθύνθηκε προς τη λαϊκή αγορά. Εκεί διαπιστώσαμε με χαρά  ότι το κάλεσμα της απεργίας είχε εκεί σχεδόν καθολική απήχηση. Οι αγρότες μας μίλησαν για τις προσπάθειες και τις συζητήσεις που είχαν προηγηθεί αρκετό καιρό πριν για να πετύχουν τη σύσσωμη συμμετοχή στην απεργία.

20/2, Λαϊκή Αγορά, Σπάρτη
20/2, Λαϊκή Αγορά, Σπάρτη

Μπλόκο στην Εθνική Οδό.

Στις 1.30 ανεβήκαμε στο μπλόκο των αγροτών και κτηνοτρόφων στο ύψος του Αρδάμη. Είχε προγραμματιστεί ότι  ο δρόμος θα έκλεινε  από τις 2 έως τις 3. Τα τρακτέρ  είχαν πάρει θέση στη μέση του δρόμου με  κόκκινες και μαύρες σημαίες. Εκεί ήταν το πανό της ΠΑΣΥ όπου έγραφε «ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ», το πανό του συλλόγου  παραγωγών της λαϊκής, πανό από το χωριό των Βουρβούρων και από άλλους γειτονικούς δήμους Αρκαδίας, Αργολίδας και Λακωνίας. Οι οδηγοί των σταματημένων αυτοκινήτων δεν διαμαρτύρονταν, κάποιοι μάλιστα κατέβηκαν από τα αυτοκίνητα, διάβασαν τα αιτήματα των αγροτών και συνομίλησαν μαζί τους, όση ώρα ο δρόμος ήταν κλειστός. Γεγονός που δείχνει ότι ο κόσμος αρχίζει να καταλαβαίνει πως τα προβλήματα δεν είναι ξεχωριστά για τον καθένα και ότι ο αγώνας είναι κοινός.

20/2, Μπλόκο Αγροτών, Αρδάμης
20/2, Μπλόκο Αγροτών, Αρδάμης

Για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα των αγροτών που κρατούσε ήδη μέχρι τότε είκοσι μέρες αναρτήσαμε  ένα πανό που έγραφε: «Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ. ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ. ΝΙΣΑΦΙ.» Η ανάρτηση του πανό προκάλεσε αντίθετες αντιδράσεις από την πλευρά των αγροτοκτηνοτρόφων που ήταν εκεί. Η πλειοψηφία χαιρέτισε τη συμπαράστασή μας και έτσι δόθηκε η αφορμή να μιλήσουμε για το μπλόκο, τα προβλήματα και τον κοινό αγώνα. Κάποιοι άλλοι δυσανασχέτησαν και επικαλούμενοι το επιχείρημα ότι «ο αγώνας  είναι ακομμάτιστος και δεν έχει χρώμα» (sic), μας κατηγόρησαν ότι η παρουσία μας διασπούσε την ενότητα των αγροτών (;). Μετά από λίγο ο δρόμος δόθηκε στην κυκλοφορία, το πανό κατέβηκε και στη συνέχεια αποχωρήσαμε.

Από την πλευρά μας χαιρετίζουμε τους αγωνιστές αγρότες – κτηνοτρόφους που βρίσκονται στα μπλόκα εδώ και ένα μήνα περίπου για να διεκδικήσουν τα δίκαια αιτήματά τους. Η αλληλεγγύη μας στον αγώνα τους είναι δεδομένη και δεν διαπραγματεύεται. Όσο γι’ αυτούς που χρησιμοποιούν τα ίδια αντιδραστικά επιχειρήματα με τους «αγανακτισμένους» για να προασπίσουν τάχα την ενότητα του κινήματος, τους λέμε ότι είναι βαθιά νυχτωμένοι. Θα δίνουμε το παρόν σε κάθε ταξικό αγώνα και δεν υποστέλλουμε τις κόκκινες και μαύρες σημαίες μας για κανέναν.